Op deze Dragonforce65 pagina veel info over deze RC-modelzeil klasse
"Low-Budged" beginnen aan een leuke hobby en veel plezier aan de waterkant

Dragonforce65 bolwerk bij AWS de Eendracht in Akkrum

AWS RC-ZEILEN

Bij Akkrumer Watersportvereniging (AWS) hebben ze een hele eigen kijk op het wedstrijdvaren met de Dragonforce 65. Daar staat de gezelligheid/sfeer boven het wedstrijdelement, al wordt er daardoor juist ontzettend leuk, goed en vooral sportief wedstrijdgevaren. Het draait dus om de sfeer en de eer!
Door één bijzondere regel wordt het e.e.a. al snel duidelijk, dat is het ondertussen welbekende “rondje” dat je door de wedstrijdleiding opgelegd kan krijgen. Al heb je geen idee waarvoor, iedereen draait het zonder wanklank en zelfs met een lach.

Het AWS RC-Zeilen is in korte tijd uitgegroeid tot meer dan 65 deelnemers met ieder zijn eigen DF65.
Er wordt dan ook alleen maar met de standaard DF65 gevaren, zodat het voor zoveel mogelijk mensen van de vereniging toegankelijk blijft. Ook heeft de vereniging 3 eigen bootjes in bezit voor de mensen die het eerst eens willen proberen.


Er wordt het hele jaar 1x per maand gevaren, de data staan op de website: awseendracht.nl. Daarnaast ontstaan er spontane oefenwedstrijdjes tussen de leden, worden er klus- en trimavonden georganiseerd en wordt dat alles gedaan onder het genot van een hapje en een drankje. De mensen die mee willen doen dienen zich alleen even aan te melden.
Lees verder.


Met dank aan Edze Postuma
Bij AWS Eendracht in Akkrum is Radio Controlled Zeilen ’booming’.


De activiteiten rond het modelzeilen met de Dragonforce65 en de groeiende belangstelling is niet on opgemerkt gebleven. Eric van Staten heeft watersport in zijn bloed en is ook al jaren actief model zeiler met Watersport-TV.nl besteed hij ook aandacht aan het modelzeilen. In samen werking met het watersportverbond maakte hij het volgende artikel. Het niet alléén een mooie video registratie maar ook een instructie/uitleg " hoe het aan de waterkant hoort te gaan "
Luister maar eens goed naar naar de wedstrijdleiding.
Veel plezier met het kijken en aan de waterkant. (red)In 2018 begon de Friese vereniging met een aantal dertigtal enthousiastelingen. Een jaar later hebben zo’n zestig leden een bootje aangeschaft in de Dragon Force 65-klasse. En het aantal leden dat meedoet groeit nog steeds. Jong, oud, mannen, vrouwen, kinderen: iedereen doet mee.
Ook in Sneek is het radiografisch zeilen (her)ontdekt. In Noord-Holland wordt actief gezeild in Nieuwe Niedorp (www.mm-zeilen.nl), Uitgeest en Hoofddorp. Radiografisch zeilen is laagdrempelig. De kosten zijn laag, een volledige wedstrijdboot van het type DragonForce 65 kost rond de 200 euro, en het plezier aan de waterkant is groot.
Als er weinig tot geen wind is, of niet uit de goede richting komt. Dan is de kunstwind de oplossing
Top zo'n actieve RC-zeil groep.’.

© 2006- Ned 240

Hosting by: Vimexx
Website: RocketCake 5.3