mm-zeilen.nl

Waarom
: MIX Modelzeilen in Nieuwe-NiedorpOm Dragon Force 65, XL25 en Affinity zeilers uit de regio de mogelijkheid te geven om met ons mee te zeilen is het MIX-zeilen gelanceerd,
op de 2e (zondag-morgen of maandag-avond) van de maand

Er wordt gestart in één startveld. Het startveld bestaat uit rc modellen tot een maximale lengte van 67cm uitsluitend alléén met standaard A-tuig

Aanmelden: geef aan met welk rc-model je mee doet.
Leesverder


Sinds 2006 wordt er wekelijks gezeild met radiografisch bestuurbare zeilbootjes rond restaurant de Rijd in Nieuwe- Niedorp.

Met de Micro Magic (in 2006 de goedkoopste instapper) worden in de winter op de zondagmorgen en in de zomer op de maandagavond 8 wedstrijdjes gevaren van 2 rondjes rond de boeien.

De ontwikkelingen in het modelzeilen gaan snel, zo is de Micro Magic niet alleen lastig te bouwen maar ook een stuk in prijs gestegen. Sinds 2013 is er van de (Ready to Sail) Dragon-Force 65, inmiddels een versie V6 (wit) op de markt en wordt er in veel landen met A+ tuig gezeild waarmee dit model niet meer in de RG65 klasse mag uitkomen. De Affinity werd op de markt gebracht door Hobby King en werd geleverd met een A- en B tuig voor een zeer lage prijs en was daar mee een aantrekkelijke instapper voor het RC-modelzeilen.

Ook is er nog een
XL25 klasse geweest van 1999-2004 ook dit model is al lang niet meer te koop.
Staan misschien nog wel ergens te stoffen op zolder?

Al deze rc modelzeilbootjes worden soms wel eens aangeboden op het internet.

Mix-zeilen op zondag 14 januari 2018 aan de Westkade in het Waarland.Het startveld bestond uit 2 Affinity's en 6 Micromagic's waarvan 2 zeilers voor de éérste keer mee zeilden.
Eric van Staten maakte een aantal foto's aan de waterkant. De Affinity Ned 54 zeilde voor het eerst met de
"Mondriaan-Brunell" zeiltjes.
Na de wedstrijd mocht de motorzeiler van Jan.l ook nog even waterproeven.


Een video registratie van het Dragon Force en Micro Magic MIX-zeilen in Nieuwe-Niedorp op 10 april 2016
door Inge
Copyright (c) 2016 BertOlie I Webinfo I Hosting by webruimtehosting I Simyo VriendenDeal I Frontpage: RocketCake 2.0