mm-zeilen.nl
Wedstrijd uitslagen mm-zeilen in Nieuwe-Niedorp (vorige week)
MIX-zeilen op zondag 11 november bij de Rijd in Nieuwe-Niedorp

Vandaag is er weer met een MIX startveld gezeild bij de Rijd in Nieuwe Niedorp. Het deelnemersveld bestond uit 1 x RG65 (Sith Ned 55) 1 x DF65 v6 (Ned 111) - 2x Affinity ( Ned 28 en Ned 55) en 3 x Micro Magic ( Ned 2010 Ned 2186 en Ned 2606)

Gijsbert zeilde met zijn Sith Ned 55 voor het eerst mee in het Mix veld. Met zijn "Swing-Rigg" Sith nam hij vaak de leiding en wist dan ook 5 x als eerste te eindigen. Eric Ned 2186 deed met zijn ( stuk kleinere ) Micro Magic niet onder voor de grotere boten. De wendbaarheid en het snellere aanslaan gaf hem vaak een voorsprong. Met een lange baan en een mooie wind was het heerlijk zeilen. Al had de wind wel takjes en bladeren in het water gewaaid die soms wel eens een wedstrijd verknalden. Door alle deelnemers is er met vol tuig (A) gezeild en Peter M. probeerde de laatste wedstrijd het A+ tuig op zijn Dragonforce 65 maar kon de trim niet erg vinden. Na het zeilen even afsluiten onder het genot van koffie in restaurant de Rijd. Tot volgende week aan de waterkant Bert Ned 24
0
Winter-ranking mm-zeilen in Nieuwe-Niedorp
Er is gezeild op: 16/9 - 30/9 - 21/10 -28/10 - 4/11


Alléén de micro magic wedstrijden tellen mee voor de winter-ranking. Dus de MIX-dagen niet. De dag uitslagen worden verwerkt in een overzicht zodat deelnemers kunnen terug kijken hoe men gezeild heeft. Micro Magic zeilers uit de regio zijn van harte welkom om met ons mee te zeilen. Op de zondag morgen, de eerste start is om 10:30 uur en we zeilen 8 wedstrijdjes van twee rondjes. Uiteraard als het weer, wind het toelaat en het water vloeibaar is. Tot ziens aan de waterkant.
Zeil je ook mee? in Nieuwe-Niedorp op
Zondag 18 november
a.s.

NED:
240 Bert 2.4 (MM) B
1275 Jan B. 2.4.(MM) B
2186 Eric 411 (MM) B
2010 Taco 2.4 (MM)
2301 Klaas 2.4 (MM)
2606 Jan L. 2.4 (MM) B
Als je niet correct
in de lijst staat. meld je aan/af
Voor zaterdag 18.00 uur a.u.b.


Ranking registratie met dank aan Steven van de Bles (K-Klasse)
Zondag 9 december 2018 MIX zeilen in Nieuwe-Niedorp


Heb je ook een Affinity, Dragon Force (RG65), XL25 of Micro magic en wil je ook eens mee zeilen dat kan in één startveld.
De éérste start is om 10:30 uur
Lees verder

Kom je zeilen en sta je nog niet bij de deelnemers, meld je even aan. a.u.b
De actuele wind op actuele windkaart
Een video registratie van het mm-zeilen in Nieuwe-Niedorp 2016
door Eric van Staten en Yvonne Ransijn
Watersport-TV


Aan de waterkant:

Zeilen we 8 wedstrijdjes met voltuig (A) en een keuze uit standaard- of Zwaarweerkiel. Als je geregeld komt zeilen neem je ook een BOEI mee naar de waterkant. Meer info over zwaarweerkiel en boeien maken.
Lees verder

Beginnende zeilers helpen wij graag op weg. Een minimale basiskennis van de zeilregels is gewenst. We houden ons aan deze zeilregels dus geen discussie tijdens de wedstrijd.

De deelnemer die als laatste door de finish komt geeft aan, of hij wel/niet tijd wil om te trimmen. Daarna start het 1 minuut signaal.


RC modelzeilen op de Hiswa te water 2015
zondag 6 september 2015

De eerste keer weer op de zondag. Deze keer niet in Nieuwe-Niedorp of Uitgeest maar in Amsterdam tijdens de Hiswa te water. 14 deelnemers stonden rond 11.00 uur op de Hiswa bij de stand van Zeilen. Met Micro Magic's - Dragon Force - RG65 en K-Klasse is er gezeild. Er was veel belangstelling voor het modelzeilen. Even snel uitleg hoe de zender bediening werkt, en dan stonden vooral de jonge bezoekers voor de eerste keer het bootje te besturen. En het sturen rond de boeien lukte al snel.


Watersport fotograaf
Jasper van Staveren
vereeuwigde de eerste kennismaking van de jonge RC-zeilertjes. Plat liggend op de steiger schoot hij deze plaatjes.

Jasper bedankt


Aan de waterkant ontstond spontaan een stukje crowdfunding. En aantal mm-zeilers trokken hun "knip" om als groep sponsor van
www.teamsolo.nl te worden. Het url van de website www.mm-zeilen.nl in de kuip geschreven, kiest de boot het ruime sop tijdens de Mini Transat, één van de zwaarste solowedstrijden ter wereld: een route van ruim 4000 zeemijl over de Atlantische Oceaan en tot wel 28 dagen non-stop racen in een boot van maar 6,5 meter. Deelnemers bedankt, voor deelname en het promoten van het RC-modelzeilen.

tot ziens aan de waterkant, Bert Ned 240
Aan het water rond de " Rijd" in Nieuwe-Niedorp
Aan de waterkant bij de Buizerd
Als de wind uit het Oosten komt is er bij de Rijd sprake van aflandige wind.
Meestal gaan we dan naar onze uitwijk locatie de
Buizerd in Noord-Scharwoude.

Deze locatie heeft de voorkeur bij wind uit Oosterlijke richting.
We varen 8 wedstrijden van 1 a 2 rondjes

Na het zeilen kan er koffie o.i.d. gedronken worden, al dan niet met appelgebak in

restaurant. de "Buizerd"
Waarddijk west
Langedijk

Copyright (c) 2016 BertOlie I Webinfo I Hosting by webruimtehosting I Simyo VriendenDeal I Frontpage: RocketCake 2.0