mm-zeilen.nl
Wedstrijd uitslagen mm-zeilen in Nieuwe-Niedorp (vorige week)
mm-zeilen op maandag 20 mei bij de Rijd in Nieuwe-Niedorp

Vanavond hebben we gezeild aan de Schulp Weg Om 19:00 uur stonden bijna alle aangemelde deelnemers aan de waterkant. Taco Ned 2010 was verhinderd. Om 10 over 7 lag de baan er in en werd er proef gestart en gezeild door 2 Dragonforces en 7 Micro Magic Er werd even gewacht op de nog ontbrekende Ned 311. Om 19:25 uur zijn we gestart het was mooi zeilen een flinke wind met variërend voordeel voor de Micro Magics en dan weer de Dragonforces. Het was fris aan de waterkant maar de wind maakte veel goed. Na een kleine trim aanpassing van de Ned 2244 wist Gerard ook goed mee te komen en wist op 1 keer na de laatste plaats aan een ander over te laten ( top) Na afloop even koffie of chocolade melk gedronken in de Rijd. Lyda weer bedankt voor het registreren van de finishplaatsen Tot volgende week aan de waterkant. (Bert Ned 240)
mm - zeilen
Zeil je ook mee? in Nieuwe-Niedorp op
maandagavond 27 mei
a.s.
Als je niet correct
in de lijst staat. meld je aan/af
Voor zondag 18.00 uur a.u.b.


RC-Modelzeilen met de Micro-magic - Dragonforce65 & Affinity
in de kop van noord-Holland ?
Veel mm- zeilers in Nieuwe-Niedorp & Uitgeest hebben naast hun Micro Magic ook een "grotere boot " ( Dragonforce65 - Affinity ( XL25). Sommige zeilers zijn helemaal overgestapt zodat er aan de waterkant het mm-zeilen aan het veranderen is.

Ook in de kop van Noord-Holland zijn inmiddels nieuwe zeilers met een Dragonforce65 of Affinity. Tijdens het mm-zeilen op de (zondag-morgen of maandag-avond) van de maand wordt gestart in één startveld
dat bestaat uit rc modellen tot een maximale lengte van 67cm. Er wordt alléén met standaard A-tuig gezeild.

Om het wedstrijd element te bewaren zeil je alle wedstrijden met de boot waar je de éérste wedstrijd mee gestart bent.
-De actuele wind op actuele windkaartEen video registratie van het mm-zeilen in Nieuwe-Niedorp 2016
door Eric van Staten en Yvonne Ransijn
Watersport-TV


Aan de waterkant:

Zeilen we 8 wedstrijdjes met voltuig (A) en een keuze uit standaard- of Zwaarweerkiel. Als je geregeld komt zeilen neem je ook een BOEI mee naar de waterkant. Meer info over zwaarweerkiel en boeien maken.
Lees verder

Beginnende zeilers helpen wij graag op weg. Een minimale basiskennis van de zeilregels is gewenst. We houden ons aan deze zeilregels dus geen discussie tijdens de wedstrijd.

De deelnemer die als laatste door de finish komt geeft aan, of hij wel/niet tijd wil om te trimmen. Daarna start het 1 minuut signaal.


RC modelzeilen op de Hiswa te water 2015
zondag 6 september 2015

De eerste keer weer op de zondag. Deze keer niet in Nieuwe-Niedorp of Uitgeest maar in Amsterdam tijdens de Hiswa te water. 14 deelnemers stonden rond 11.00 uur op de Hiswa bij de stand van Zeilen. Met Micro Magic's - Dragon Force - RG65 en K-Klasse is er gezeild. Er was veel belangstelling voor het modelzeilen. Even snel uitleg hoe de zender bediening werkt, en dan stonden vooral de jonge bezoekers voor de eerste keer het bootje te besturen. En het sturen rond de boeien lukte al snel.


Watersport fotograaf
Jasper van Staveren
vereeuwigde de eerste kennismaking van de jonge RC-zeilertjes. Plat liggend op de steiger schoot hij deze plaatjes.

Jasper bedankt


Aan de waterkant ontstond spontaan een stukje crowdfunding. En aantal mm-zeilers trokken hun "knip" om als groep sponsor van
www.teamsolo.nl te worden. Het url van de website www.mm-zeilen.nl in de kuip geschreven, kiest de boot het ruime sop tijdens de Mini Transat, één van de zwaarste solowedstrijden ter wereld: een route van ruim 4000 zeemijl over de Atlantische Oceaan en tot wel 28 dagen non-stop racen in een boot van maar 6,5 meter. Deelnemers bedankt, voor deelname en het promoten van het RC-modelzeilen.

tot ziens aan de waterkant, Bert Ned 240
Aan het water rond de " Rijd" in Nieuwe-Niedorp
Aan de waterkant bij de Buizerd
Als de wind uit het Oosten komt is er bij de Rijd sprake van aflandige wind.
Meestal gaan we dan naar onze uitwijk locatie de
Buizerd in Noord-Scharwoude.

Deze locatie heeft de voorkeur bij wind uit Oosterlijke richting.
We varen 8 wedstrijden van 1 a 2 rondjes

Na het zeilen kan er koffie o.i.d. gedronken worden, al dan niet met appelgebak in

restaurant. de "Buizerd"
Waarddijk west
Langedijk

Copyright (c) 2016 BertOlie I Webinfo I Hosting by webruimtehosting I Simyo VriendenDeal I Frontpage: RocketCake 2.0