mm-zeilen.nl
Wedstrijd uitslagen mm-zeilen in Nieuwe-Niedorp (vorige week)
MIX-zeilen op zondag 14 oktober aan de Westkade in het Waarland

Bij de verzamelplaats aan de Schulpweg in Nieuwe-Niedorp stond er een aflandige wind. We konden dus kiezen , bij de Buizerd of aan de Westkade in het Waarland. Geen dikke jas en een zenderhoes maar in een t-shirt en een zonnetje aan de waterkant op deze oktoberdag. Aan de start 6 micro magic's en 2 Affinity's. Een lange baan met een spredder naast de bovenboei en een "voordewindsrak " dat bestond uit aandewind,voordewind,aandewind. Er is lekker gezeild en gelukkig maken we allemaal foutjes waar een ander dan weer voordeel van heeft. Eric Ned 2186 was de koploper van het start veld en wist 5 x als éérste door de finisch te gaan. Taco Ned 2010 zeilde voor de eerste keer mee met zijn Micro Magic en het was toch even wennen als je de RCLaser gewend bent. Taco, welkom en veel zeil plezier met de Micro Magic.

Na een gezamelijke reddings actie van de Ned 54 (Affinity) "je moet de boot wel aan zetten "
konden we de laatste wedstrijd starten. Bedankt voor de redding ( Bert) en uiteraard hebben met een aantal deelnemers even koffie gedronken op het terras van de Buizerd. Tot volgende week aan de waterkant.
Winter-ranking mm-zeilen in Nieuwe-Niedorp
Er is gezeild op: 16/9 - 30/9 -


Alléén de micro magic wedstrijden tellen mee voor de winter-ranking. Dus de MIX-dagen niet. De dag uitslagen worden verwerkt in een overzicht zodat deelnemers kunnen terug kijken hoe men gezeild heeft. Micro Magic zeilers uit de regio zijn van harte welkom om met ons mee te zeilen. Op de zondag morgen, de eerste start is om 10:30 uur en we zeilen 8 wedstrijdjes van twee rondjes. Uiteraard als het weer, wind het toelaat en het water vloeibaar is. Tot ziens aan de waterkant.
Zeil je ook mee? in Nieuwe-Niedorp op
Zondag 21 oktober
a.s.

NED:
54 Bert 2.4 (MM) B
1128 Renze 2.4 (MM) B
1275 Jan B. 2.4.(MM) B
2186 Eric 411 (MM) B
2301 Klaas 2.4 (MM)Als je niet correct
in de lijst staat. meld je aan/af
Voor zaterdag 18.00 uur a.u.b.


Ranking registratie met dank aan Steven van de Bles (K-Klasse)
Zondag 11 november 2018 MIX zeilen in Nieuwe-Niedorp


Heb je ook een Affinity, Dragon Force (RG65), XL25 of Micro magic en wil je ook eens mee zeilen dat kan in één startveld.
De éérste start is om 10:30 uur
Lees verder

Kom je zeilen en sta je nog niet bij de deelnemers, meld je even aan. a.u.b
De actuele wind op actuele windkaart
Een video registratie van het mm-zeilen in Nieuwe-Niedorp 2016
door Eric van Staten en Yvonne Ransijn
Watersport-TV


Aan de waterkant:

Zeilen we 8 wedstrijdjes met voltuig (A) en een keuze uit standaard- of Zwaarweerkiel. Als je geregeld komt zeilen neem je ook een BOEI mee naar de waterkant. Meer info over zwaarweerkiel en boeien maken.
Lees verder

Beginnende zeilers helpen wij graag op weg. Een minimale basiskennis van de zeilregels is gewenst. We houden ons aan deze zeilregels dus geen discussie tijdens de wedstrijd.

De deelnemer die als laatste door de finish komt geeft aan, of hij wel/niet tijd wil om te trimmen. Daarna start het 1 minuut signaal.


RC modelzeilen op de Hiswa te water 2015
zondag 6 september 2015

De eerste keer weer op de zondag. Deze keer niet in Nieuwe-Niedorp of Uitgeest maar in Amsterdam tijdens de Hiswa te water. 14 deelnemers stonden rond 11.00 uur op de Hiswa bij de stand van Zeilen. Met Micro Magic's - Dragon Force - RG65 en K-Klasse is er gezeild. Er was veel belangstelling voor het modelzeilen. Even snel uitleg hoe de zender bediening werkt, en dan stonden vooral de jonge bezoekers voor de eerste keer het bootje te besturen. En het sturen rond de boeien lukte al snel.


Watersport fotograaf
Jasper van Staveren
vereeuwigde de eerste kennismaking van de jonge RC-zeilertjes. Plat liggend op de steiger schoot hij deze plaatjes.

Jasper bedankt


Aan de waterkant ontstond spontaan een stukje crowdfunding. En aantal mm-zeilers trokken hun "knip" om als groep sponsor van
www.teamsolo.nl te worden. Het url van de website www.mm-zeilen.nl in de kuip geschreven, kiest de boot het ruime sop tijdens de Mini Transat, één van de zwaarste solowedstrijden ter wereld: een route van ruim 4000 zeemijl over de Atlantische Oceaan en tot wel 28 dagen non-stop racen in een boot van maar 6,5 meter. Deelnemers bedankt, voor deelname en het promoten van het RC-modelzeilen.

tot ziens aan de waterkant, Bert Ned 240
Aan het water rond de " Rijd" in Nieuwe-Niedorp
Aan de waterkant bij de Buizerd
Als de wind uit het Oosten komt is er bij de Rijd sprake van aflandige wind.
Meestal gaan we dan naar onze uitwijk locatie de
Buizerd in Noord-Scharwoude.

Deze locatie heeft de voorkeur bij wind uit Oosterlijke richting.
We varen 8 wedstrijden van 1 a 2 rondjes

Na het zeilen kan er koffie o.i.d. gedronken worden, al dan niet met appelgebak in

restaurant. de "Buizerd"
Waarddijk west
Langedijk

Copyright (c) 2016 BertOlie I Webinfo I Hosting by webruimtehosting I Simyo VriendenDeal I Frontpage: RocketCake 2.0