Micromagic Ned 1403

In de winter van 2012 heb ik een classic gebouwd met het inzicht van nu.


Na 7 jaar micromagic's bouwen en zeilen kriebelde het weer om te bouwen. Bij onze hofleverancier was de micromagic classic in de aanbieding voor 75 euro. Dus even een telefoontje naar Rudi en een bouwpakket ( met gele zeiltjes) besteld.

Het plan

Deze keer ben ik heel anders begonnen met bouwen. Ik wilde de schoten zo licht mogelijk, met zo min mogelijke weerstand laten glijden. Dus veel tijd en aandacht besteed aan het inwendige van de boot.

UHU plast

Voor het lijmen heb ik UHU plast gebruikt. Een lijm die het ABS vloeibaar maakt zodat de delen aan elkaar " smelten"OOk de geleiding voor de servo-plaat gelijk geplaatst.

Servo-plaat

Het servobrett-tim (pdf) ontwerp vond ik op het internet. Door twee laagjes kunstof op elkaar te lijmen kreeg ik de juiste stevigheid. De sparingen voor de servo's heb ik aan gepast voor 2 Robbe futaba 3003 servo's.

Nu deze onderdelen klaar zijn is het tijd om aan de romp te beginnnen.

Met Stabilit express heb ik de kielkast, roercoon en het accu rekje in de romp gelijmd. Ook een extra geleiding voor de fokkeschoot.Bij het sluiten en lijmen van het dek op de romp heb ik ook de UHU plast gebruikt en later de rand afgekit met stablit express
In de romp:

De twee 3003 servo's , de zeilservo voorzien van de classic zeilarm. Als ontvanger de Orange rx dsm2 2.4 ghz ontvanger.

Onder het dek, naast het luikje wat versteviging en splitpennentjes als bevestigings punten voor het stellen van de schoten.
image one Bij de dek doorvoer van de fokkeschoot heb ik aan de binnen en de buitenkant het zelfde geleidingsstukje gebruikt.
(dus 2 stuks)
In de kuipde schoot verstelling.

Het bekende lummelbeslag van de RMM
Uiteindelijk is de Ned 1403 een Race-Classic geworden. Samengesteld uit CMM en RMM onderdelen. Van de RMM heb ik het kielgewicht,lummelbeslag, fokkebeslag en de mast gebruikt. De rest van de onderdelen en de zeiltjes van de CMM.

En de doos die kon bij het oudpapier voor onze sportvereniging.

De Ned 240

RMM gewicht 970 gram incl. accu en zwaarweerkiel.

De Ned 1403

CMM-race gewicht 913 gram incl. accu

Voor de Ned 240 heb ik ook gele classic zeiltjes gekocht en de romp zwart gespoten zo lijken de Ned 240 + 1403 bijna het zelfde.
inc_menu