Dragon Force (RG65)

Dragon Force 65 (Ready To Sail) RC-modelzeilboot 2013


image one
Begin juni 2013 zijn de pakketten in Joure gearriveerd.
De RG65 Dragon force

Belangstelling en meer weten kijk even op de webwinkel RCZEILEN.NL

De Joysway Dragon Force 65 is ontwikkeld om een betaalbaar modeljacht op de RC markt te introduceren. Een samenwerking tussen Joysway en 3 top modeljacht ontwerpers (Mike Weston, Mark Dicks en John Tushingham) heeft geresulteerd in Dragon Force 65.
De boot is gebaseerd op het ICE ontwerp met een ABS romp, geprofileerde aluminium kiel en kunststof roer. Het tuig is een full-size, lage aspect RG65 rig met carbon stokken en een bal vloog zwanenhals.

De bedoeling is om een set van regels te ontwikkelen om de Dragon Force 65 te varen als een beperkte klasse binnen de RG65 klassenvoorschriften.


De Dragon Force beschikt over vooraf ge´nstalleerde radio en is binnen 30 minuten klaar om te zeilen.
 • 2,4 GHz 4-kanaals Digitale Radio Inbegrepen
 • Roer & Krachtig Winch Servo Inbegrepen
 • Multiplex Standaard Inbegrepen
 • Zink legering ballast en Aluminium kiel
 • contragewicht Jib
 • Rubber Bow Bumper
 • Vereist: 4x "AA" batterijen voor de zender
 • meer foto's van de Dragon Force


  In de UK zijn de eerste RG65 Dragon Force geleverd. Naar de foto's
  RG65 Dragon Force Ned 54

  Dit keer niet over het bouwen maar het in elkaar zetten en zeilen met dit model. Het ziet er mooi uit iets wat ik met zelf bouwen niet kan bereiken. Ook de prijs (hoe kunnen ze het er voor doen) 200 euro inclusief 2.4 ghz zender set.
  De Dragon Force is (van kiel - mastop) 134 cm hoog en 65 cm lang dus iets lastiger te vervoeren.
  Een beetje inproviseren is het wel als je een bak met boeien een micromagic en een Rg65 Dragon force wil vervoeren in een Fiat panda.
  image oneHet monteren.

  Bij het pakket wordt een bouw beschrijving in het Duits en Engels geleverd. Dat kan lastig zijn maar er is uit te komen.
  Op de standaard zeiltjes is net genoeg ruimte voor het aanbrengen van een zeilnummer.

  De zeilnummers heb ik uitgeprint met het programma Paint het letter type Arial narow en als grootte 216 = 8 cm hoog. Met een edding 3000 stift op de zeiltjes over getrokken.

  De boot heeft een zeilnummer in het midden van ieder zeil, stuurboord boven. Afmeting in het grootzeil minstens 8 cm hoog en 1 cm dik.

  Een zeilnummer aanvragen kan bij RG65.nl

  In deze klasse wordt aan de zeiler één persoonlijk zeilnummer toegekend.
  image oneNa de maidentrip van de Ned 54.
  toch wat kinder ziekten.

  water in de boot waardoor de batterijhouder sluiting maakt.

  vervangen door een accu en rubber dopje onder in de romp waar de accu op rust.  Het gaatje om het water te lozen kan beter aan de bakboord kant.

  Nieuw gaatje aan de bakboord kant als je de boot scheef houd verzamelje het water aan de veilige kant waar geen schakelaar en ontvanger ligt.  Ontvanger zakt te veel naar onderen en raakt met de antenne water wat storing veroorzaakt. Een " ontvangersteuntje " gemonteerd dat de ontvanger op zijn plaats houdt  • De afdichting folie is erg kwetsbaar vooral de plakkende kant, een beetje stof o.i.d. en deze plakt niet meer. Kort om niets voor mij dus maar aan de knutsel met plexieglas en ventielslang.  In het houten frame 2 stuks 3 mm boutjes (rvs) van onder af er doorheen en een moertje aan de boven kant. En je hebt een draadeindje.  Met 2 stuks 3mm vleugelmoertjes wordt het luikje op het dek geklemd.

  Vleugelmoertjes ?? (ik heb er genoeg dus mail even)


  de fok was door mij niet af testellen . Dus heb ik de schoot voor het fokkezeil anders ingeschoren zie foto. En nu komt de fok haaks open.  Nog even met een spuitbus (zwart) het luikje spuiten. En dan even testen met wat ruiger weer of het luikje waterdicht is.


  Hier het bijgeleverde zendertje. Het is klein en handzaam en doet niet onder voor de gebruikelijke 2.4 ghz zenders.

  Aan de waterkant werd al gevraagd of deze ook los en dus voor de Micromagic te koop zijn?
  image oneOp naar de waterkant met de Dragon Force (achter de zitting) een bak met boeien en de Ned 240.

  Na het zeilen met wat meer wind kwam er toch wat water in de boot.
  Het servo bokje is onbehandeld en kan niet erg tegen water dus demonteren en lakken of ............
  Het servobokje na maken van ABS plaat van 4 mm dik. De sparing voor de accu aangepast aan de accu maat. De ontvanger met klittenband aan de romp bevestigd hierdoor is het steuntje weer komen te vervallen.

  Ook het luikje nog een keer gemaakt nu een enkele laag plexieglas en een lichte bolling zodat deze op lange kanten extra afdicht.

  image one

  Het trimmen met de neerhouder gaat er zwaar een oplossing (M2.5 boutje met 2 moertjes).
  Na het wijzigen van wat kleine dingetjes is, en zeilt de Dragen Force Ned 54 naar wens.
  Voor mij is de RG65 Dragon Force een mooi modelzeil jacht, ziet er goed verzorgd uit. Zeilt uitstekend. En het is geen probleem om dit model in een klein autootje te vervoeren.

  De RG65 Dragon Force is een low budget concurent voor de Micromagic !

  Ned 54

  Voor de Ned 54 andere zeiltjes gemaakt voor een stukje herkenbaarheid aan de waterkant.(de eerste zeiltjes liggen in de prullenbak)

  Om wedstrijd te zeilen met de Dragon Force is mogelijk om deel te nemen aan een Dragon Force EENHEIDSKLASSE wedstrijd. Alle deel nemers zeilen met een RG65 Dragonforce die voldoet aan de EENHEIDSKLASSE klasse regels.

  Dragon Force eenheidsklasse klasseregels 2015-1.5(pdf)

  dragon-force-restricted-class-rules-v1-5.(pdf)

  Maar het is ook mogelijk om deel te nemen aan een RG65 wedstrijd. Waarbij Dragon Force en RG65 in een startveld starten.

  Foto's van de eerste ervaringen met de Dragon Force in Engeland
  foto's

  RG65: Van oktober tot april wordt er weer geregeld gezeild met de RG65. Op drie locaties Blokzijl, Leeuwarden en zelfs in Brabant zijn wedstrijden gepland. lees verder.


  Een verslag van de zeil wedstrijd om de Friesland Bokaal stond in de Leeuwarder Courant van 23 juni j.l.
  met de titel
  De beste stuurlui staan aan wal bij RCZeilen (pdf)

  Met dank aan de redactie van de Leeuwarder Courant

  image one

  ZEILBOTEN IN ZAKFORMAAT

  In het januari 2014 nummer van het blad Zeilen
  een uitgebreid artikel over het model zeilen met Micro Magic - RG65 - RG65 Dragon Force - Laser -Marblehead/M-klasse en de K-Klasse
  Naar schatting telt Nederland zo'n twee- tot drieduizend radiografische zeilers. Voor de meesten is het zeilen met miniatuurboten een mooi alternatief voor de zeilloze periode wanneer de "grote" boot van een welverdiende winterslaap geniet.Net als bij het gewone zeilen zijn er verschillende klassen waarmee zowel recreatief, als in wedstrijdverband wordt gevaren. lees verder.

  met dank aan de redactie van "Zeilen"


  inc_menu