Het prille begin van het Micro Magic zeilen.

Op 1 september 2002 werd er al met een startveld van 3 Micro Magic's in Naarden gezeild. Thijs Ned 17, Steven Ned 88 en Allan Ned 29. Met z'n drieen verspreidden ze het "Micro Magic virus"
In 2002 en 2003 werd er vaak met een klein deelnemersveld in verschillende locaties gezeild.Naarden - Culemborg - Nienoord - Almere - Alphen a/d Rijn - Badhoevedorp en Huizen. In het begin met een samengesteld startveld uit verschillende boten. Van al het zeilen met de Micro Magic werd een verslag en de uitslagen gepubliceerd op de website Micro Magic Noord Nederland verzorgd door
Thijs Oosterheert en Henk Modderman. Het prille begin van
MicroMagic-Nederland
Een publicatie in de Vaarkrant van december 2003

Na een artikel over de Micro Magic in de Vaarkrant (door Eric van Staten) waren de bouwdozen niet aan te slepen.


Lees verder


Het éérste open Nederlands Kampioenschap Micro Magic zeilen

Vond plaats op een Kano vijver in Ermelo op 12 oktober 2003. (de thuisbasis van de Vaargroep Harderwijk.)
Na een hele winderige en natte week was het opeens die dag STRALEND MOOI weer! Overal kwamen de MM-s uit de achterklep/kofferbak te voorschijn en na verloop van tijd stonden daar opeens 37 Micro Magics op de houten tafels. Maar waar was nu de broodnodige wind? Dan voel je je best wel rottig, want er waren zelfs Duitsers gekomen uit Bremen, Hannover en zelfs Stuttgart. Dus na een poosje kwam daar opeens boer Harms (Fred?) met een super motor- ventilator... Lees verder
Nog géén jaar later December 2004 werd het 500ste zeilnummer uitgereikt.Lees verder
Micromagic.nl de website van de landelijke vereniging is gestart in januari 2003. Door een server hack of crash in 2007 is er heel veel materiaal verloren gegaan. Ook alle info rond het zeilen in Friesland op de website mm-noord van Ruurd Polet was toen weg. In 2007 is er een nieuwe website op gestart met het domein Micro-Magic.nl. Op deze website is veel info te vinden over de landelijke wedstrijden , kun je een zeilnummer aanvragen, lid worden van de landelijke vereniging. Mede door leverings problemen en het op de markt komen van andere RTR modelzeil boten. Is het aantal Micro Magic zeilers die landelijke wedstijden zeilen kleiner geworden. Sommigen stapten over op een ander model en deden hun Micro Magic in de verkoop. Veel watersport verenigingen, en locale groepjes zijn de micro magic trouw gebleven. Stropen de markt af naar gebruikte micro magic's

In de afgelopen 20 jaar is er veel gezeild met de Micro Magic. Landelijke wedstrijden maar ook internationaal en regionaal werd/wordt er met de micro magic gezeild en veel plezier met dit leuke modelzeilbootje beleeft aan de waterkant.
Graupner heeft in 2012 faillissement aan moeten vragen. Daarna is een doorstart gemaakt onder leiding van een Koreaans bedrijf. MMI heeft haar best gedaan om de continuïteit van de MM te bepleiten. En dat is weliswaar gelukt, maar het vervolgtraject verdient geen schoonheidsprijs. Vertraging, productie mallen gezonken met een containerschip, slechte communicatie over de voortgang. Maar ik heb heel goede hoop dat het op redelijke termijn goed komt.
Hoe zit het met de Graupner Micro Magic

Tegen het einde van 2013 komt de informatie over de productie en levering van de Micro Magic uit Korea maar langzaam binnen.

De informatie wordt op Micromagic.nl gepubliceerd

lees verder. (pdf)

De informatie en de leveringen laat te wensen over. In 2020 pakt de firma Hacker uit Tsjechië de productie van de Nieuwe Micro Magic op.
De nieuwe Micro Magic 2020 van Hacker

Inmiddels is er een Nieuwe Micro Magic op de markt gemaakt met nieuwe technieken. Deze NMM wordt gemaakt in Tsjechië. De firma Hacker brengt deze op de markt, leverbaar in een " bouwkit " en 3 versies van " ARTR pakket " www.hacker-model.com
Mijn Micro magic was aan vervanging toe dus ik heb een nieuwe romp besteld bij Hacker. Hoe de bouw is afgelopen.
Lees verder..
Het modelzeilen met de Micro Magic werd vaak door de media op gepikt en door de vele publicaties groeide de balangstelling voor dit kleine modelzeilbootje. Een verzameling van al deze media aandacht staat op " in de media " een pagina op mm-zeilen.nl.

Het domein mm-zeilen.nl is in 2005 geregistreerd. " Mijn Model Zeilen " is een website ter promotie van een hele leuke hobby.
Het zeilen met een op afstand bestuurbare modelzeilboot. Vooral het wekelijks modelzeilen in de kop van Noord-Holland krijgt veel aandacht op de website.
Noord Nederlandse Kampioenschap micromagic zeilenIeder jaar werd het competitie zeilen in de noordelijke provincies afgesloten met het Noord-Nederlands-
Kampioenschap


In 2005 deed ik mee en maakte
Foto's.

In
Noord-Holland-Noord zijn er in het begin wedstrijden gezeild die mee telden voor de Winter-competitie

Door een ander inzicht zijn de organisatoren hier mee gestopt en door gegaan in het

concept Regio-Zeilen.
Foto's

Om op deze jubileumpagina 20 jaar Micro Magic al het plezier aan de waterkant te laten zien, zou deze pagina veel te lang worden.
Daarom een tip. Ga eens op onderzoek uit op
mm-zeilen.nl of Micro-Magic.nl


Tot slot een grote stap naar 2022


Ook dit jaar is er een ONK Micro Magic zeilen gehouden door de klasse organisatie. Micro Magic Nederland. Onder ideale omstandigheden is op zaterdag 26 maart 2022 het Open Nederlands Kampioenschap gehouden bij watersportvereniging Bovenwater in Lelystad. Elmer Boon overtuigend winnaar van het ONK 2022. Een mooi verslag en foto's van dit kampioenschap staan op de website Micro-Magic.nl
Lees verder


© 2006- BertOlie

website : RocketCake 5.1
Hosting by Vimmex