mm-zeilen.nl
Wedstrijd uitslagen mm-zeilen in Nieuwe-Niedorp (vorige week)
MIX-zeilen op maandag 13 augustus aan de Schulpweg in Nieuwe-Niedorp

De weersvoorspellingen waren slecht. " je zou het zeilen eigenlijk af lassen " Van uit onze verschillende woonplaatsen is het moeilijk te bepalen of er gezeild kan worden , hoe de wind staat . Dus rijden we allemaal naar Nieuwe Niedorp en we zien wel. Vanavond stonden er 6 zeilers aan de waterkant voor het MIX zeilen. 2 x Affinity en 4 x de Micro Magic. Om 19:00 uur regende het flink en stonden we een beetje droog onder de bomen. Buienradar gaf aan dat het over 20 minuten droog zou zijn. Inmiddels lag wel de baan er in en konden we starten. Met af en toe een spatje regen hebben we de 8 wedstrijdjes van 2 rondjes rond de boeien gezeild.
Aert met de Affinity Ned 28 kreeg weer het
Oscar gevoel en wist 5 x als éérste door de finish te gaan. Het was wel "affinity weer " maar Gerrit wist met de Micro Magic Ned 311 te voor komen dat de Affinity's de "overal " winst pakten. Aert kon als dagwinnaar aan een " Leffe " Jan l. proost en bedankt. tot volgende week aan de waterkant.
Dit jaar competitie mm-zeilen in Nieuwe-Niedorp

Er is gezeild op: 16 april - 23 april - 7 mei - 23 mei - 28 mei - 4 juni -18 juni - 25 juni -2 juli - 16 juli - 23 juli -
6 augustus


Alléén de micro magic wedstrijden tellen mee voor de competitie. Dus de MIX-dagen niet. De dag uitslagen worden verwerkt in een overzicht zodat deelnemers kunnen terug kijken hoe men gezeild heeft. Micro Magic zeilers uit de regio zijn van harte welkom om met ons mee te zeilen. De eerste start is om 19:00 uur en we zeilen 8 wedstrijdjes van twee rondjes. Uiteraard als het weer, wind het toelaat en het water vloeibaar is. Tot ziens aan de waterkant.
Zeil je ook mee? in Nieuwe-Niedorp op
Maandag 20 augustus
a.s.

NED:
54 Bert 2.4 (MM) B
311 Gerrit 2.4 (MM) B
1042 Theo 2.4 (MM)
1275 Jan B 54 (MM)
2186 Eric 411 (MM) B
2301 Klaas 2.4 (MM)
2673 Aert 2.4 (MM) B


Als je niet correct
in de lijst staat. meld je aan/af
Voor zondag 18.00 uur a.u.b.


Ranking registratie met dank aan Steven van de Bles (K-Klasse)


Maandag 13 augustus 2018, MIX-zeilen in Nieuwe-Niedorp

Heb je ook een Affinity, Dragon Force (RG65), XL25 of Micro magic en wil je ook eens mee zeilen dat kan in één startveld.
De éérste start is om 19:00 uur
Lees verder

Kom je zeilen en sta je nog niet bij de deelnemers, meld je even aan. a.u.b
De actuele wind op actuele windkaart
Een video registratie van het mm-zeilen in Nieuwe-Niedorp 2016
door Eric van Staten en Yvonne Ransijn
Watersport-TV


Aan de waterkant:

Zeilen we 8 wedstrijdjes met voltuig (A) en een keuze uit standaard- of Zwaarweerkiel. Als je geregeld komt zeilen neem je ook een BOEI mee naar de waterkant. Meer info over zwaarweerkiel en boeien maken.
Lees verder

Beginnende zeilers helpen wij graag op weg. Een minimale basiskennis van de zeilregels is gewenst. We houden ons aan deze zeilregels dus geen discussie tijdens de wedstrijd.

De deelnemer die als laatste door de finish komt geeft aan, of hij wel/niet tijd wil om te trimmen. Daarna start het 1 minuut signaal.


RC modelzeilen op de Hiswa te water 2015
zondag 6 september 2015

De eerste keer weer op de zondag. Deze keer niet in Nieuwe-Niedorp of Uitgeest maar in Amsterdam tijdens de Hiswa te water. 14 deelnemers stonden rond 11.00 uur op de Hiswa bij de stand van Zeilen. Met Micro Magic's - Dragon Force - RG65 en K-Klasse is er gezeild. Er was veel belangstelling voor het modelzeilen. Even snel uitleg hoe de zender bediening werkt, en dan stonden vooral de jonge bezoekers voor de eerste keer het bootje te besturen. En het sturen rond de boeien lukte al snel.


Watersport fotograaf
Jasper van Staveren
vereeuwigde de eerste kennismaking van de jonge RC-zeilertjes. Plat liggend op de steiger schoot hij deze plaatjes.

Jasper bedankt


Aan de waterkant ontstond spontaan een stukje crowdfunding. En aantal mm-zeilers trokken hun "knip" om als groep sponsor van
www.teamsolo.nl te worden. Het url van de website www.mm-zeilen.nl in de kuip geschreven, kiest de boot het ruime sop tijdens de Mini Transat, één van de zwaarste solowedstrijden ter wereld: een route van ruim 4000 zeemijl over de Atlantische Oceaan en tot wel 28 dagen non-stop racen in een boot van maar 6,5 meter. Deelnemers bedankt, voor deelname en het promoten van het RC-modelzeilen.

tot ziens aan de waterkant, Bert Ned 240
Aan het water rond de " Rijd" in Nieuwe-Niedorp
Aan de waterkant bij de Buizerd
Als de wind uit het Oosten komt is er bij de Rijd sprake van aflandige wind.
Meestal gaan we dan naar onze uitwijk locatie de
Buizerd in Noord-Scharwoude.

Deze locatie heeft de voorkeur bij wind uit Oosterlijke richting.
We varen 8 wedstrijden van 1 a 2 rondjes

Na het zeilen kan er koffie o.i.d. gedronken worden, al dan niet met appelgebak in

restaurant. de "Buizerd"
Waarddijk west
Langedijk