mm-zeilen in Uitgeest

Klein Blokzijl in Uitgeest

mm-zeilers volgen de " Blokzeilers" uit Blokzijl en stappen over naar de Dragonforce65

Sinds 2006 werd er wekelijks in Uitgeest gezeild met de Micro Magic. De meeste boten waren aan vervanging toe, helaas heeft Gra
upner (fabrikant van de Micro Magic) besloten te stoppen met de productie van de Micro Magic. In november 2019 hebben de

Uitgeester zeilers besloten over te gaan naar Dragonforce 65 .
Op 25 november zijn Patrick en Jeroen afgereisd naar RC Zeilen in Joure (hofleverancier de NH zeilers) om de boten op te halen. Inmiddels zijn er op dit moment 12 actieve zeilers in Uitgeest.
Omdat de DF65 een eenheidsklasse is, hebben we voor Uitgeest besloten om uitsluitend met standaard A tuig te varen. De nieuwe " Uitgeest pagina " staat op
Dragonforce65

Heb je een DF65 en wil je meevaren kom eens langs aan de waterkant.
Zondag 30 december Appelflappenrace 2018 Uitgeest
De laatste zondag van 2018 is door de Uitgeester zeilers afgesloten met de "Appelflappenrace ". Elf zeilers hadden zich aangemeld, er werden 8 heerlijke wedstrijden gevaren.
Boeien koning Rob Capelle had een mooie lange baan uitgelegd met een brede startlijn. De jongste deelnemer Sam Onderwater was ook van de partij, leuk te zien hoe hij menige zeiler voorbij ging met zijn NED 2310. Onno Vink kwam met zijn nieuwe NED 242 (Dragon Force65 ). Zeiler Rob van Renswouw had pech met zijn accu’s, Rob is de pechvogel van de dag. Onze nestor Piet Koning hield de start en finishlijn onder zijn hoede.
Na afloop was de prijsuitreiking, de NED 2262 van zeiler Oscar Vijver is de “cup poetser” van 2018. Oscar ging met de Appelflapcub naar huis. De dag werd afgesloten met lekker Appelflappen, Oliebollen en koffie met een borrel. ( Jeroen Weeren)

De Roos wint Techport Sail Challange 2018
De Montessori Beverwijk won 25 mei met boot Roos de Techport Sail Challenge 2018. De tweekoppige bemanning behaalde in totaal 117 punten op gebied van design, sponsoring, communncatie en uiteraard met varen.
Basisschool De Brug uit St. Maartensbrug won met boot 2 de Speed Award en met boot 1 de Design Award. De prijs voor het beste sponsorprogramma ging naar Montessori Floriande.Het Kennemer College (Mavo) uit Heemskerk deed ‘s morgens en ’s middags mee met in totaal zestien teams. V-Buck Squad ging met de hoofdprijs naar huis. Team Alfa behaalde de gecombineerde design-, sponsoring en communicatie prijs.

Deze mooie video registratie van de
Techport Sails Challenge gemaakt door www.watersport-tv.nl

De Techport Sail Challenge werd gevaren op het Zwaansmeer in Uitgeest. Met dank aan Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer, het lokale bedrijfsleven en de inzet van vrijwilligers van Micro Magic
Uitgeest en Nieuwe-Niedorp

Met dank aan Erik de Mink (Tatasteel)

Een impressie van een avondje Micro Magic zeilen bij de ZWVU in Uitgeest

Dinsdag-avond 5 september 2017.

We zeilen vanavond bij de nieuwe zeilstek ( het recreatie meertje). Er staat een mooie wind in de lengte richting van het meertje. 4 mm-zeilers uit Nieuwe-Niedorp en 5 uit Uitgeest hebben zich aangemeld en staan aan de waterkant.
Met boeien wordt de baan uitgelegd. ( bovenboei - startlijn - onderboei) Als alle deelnemers hun micro magic hebben getrimd kunnen we van start.

Uit de start machine klinkt " 1 minuut voor de start - 50 seconde voor de start enz " Bij het start mogen de bootjes pas over de lijn en beginnen aan twee rondjes om de boeien. Voor de zeilers uit Nieuwe-Niedorp was het genieten na 5 avonden met nagenoeg géén wind kon er eindelijk gezeild worden. Het wordt al schemerig als er in de laatste van 8 wedstrijdjes gefinist wordt. Dan snel de boeien uit het water een even wat drinken in Restaurant Havenrijk.
Vanaf 2005 is er in de winterperiode met de micromagic gevaren in Uitgeest. Er werd gezeild achter de winkel van Vrolijk-Watersport.
In de winkel stonden tafels voor de micromagic's, de zeilers konden er even door warmen onder het genot van een lekker bakkie koffie.

Len en Caroline,
hartelijk dank voor alle zorg de voorgaande jaren.

Foto-boeken en verslagen van de zeildagen bij

Vrolijk-Watersport

Lees verder
Foto's van mm-zeilen in Uitgeest


Landelijke competitie wedstrijd 2005 - Lees verder
mm-zeilen, 7 december 2008.
Lees verderWintercompetitie wedstrijd in Uitgeest23 oktober 2005
Lees verder


22 januari 2006
Lees verder
TV opname door RTV-NH

RTV-NH maakte op 27 november 2005 opnames voor het programma

" Van ZuksDus "


tijdens een micromagic competitie wedstrijd in Uitgeest.


Met toestemming van RTV-NH
maakt deze film nu deel uit van mm-zeilen.nl

naar de film.
Lees verder


© 2006- Ned 240

website : RocketCake 5.3
Hosting by Vimmex