Optimist (Graupner)

De Optimist een RC model van Graupner uit de 60er- en 70er jaren.


Op marktplaats vond ik een advertentie van Johan de Vries waarin hij zijn Optimist zeiljacht een klassiek scheepsmodel van Graupner te koop aanbood. (inmiddels verkocht)

Johan heeft het model op geknapt en het resultaat is een plaatje, mooi lak werk. Helaas heb ik geen ruimte om dit model aan te kopen. Na een e-mail wilde Johan mij wat foto's sturen om deze pagina te maken. Als voorganger en oudere broer van de micromagic verdient de Optimist een plekje op deze site.Van de foto's heb ik onderstaande collage gemaakt

image one

Optimist (1970)
In 1970 kwam Graupner uit met een snel bouwpakket (2133) van een zeilboot de Optimist en is tot 1983 leverbaar geweest.
Dit gedetailleerde model met veel hout- en lakwerk is nu nog een plaatje. Met de mail ontving ik een aantal foto's van Johan en ben ik gaan zoeken op internet. Soms is er nog een Optimist te koop maar vaak als renovatie project.

image one
De Graupner OPTIMIST - Retro modellen uit de jaren 1960 en '70 zijn erg populair en dit model in het bijzonder .. Het krijgen van een bijna complete bouwkit van de OPTIMIST van Graupner, is puur geluk. De schrijver had dit geluk en bouwde het model nadat hetbijna 40 jaar in de verpakking slapende had gelegen. Zo begon een leuk artikel in het Duitse blad en website SchiffsModell helaas staat dit artikel niet meer online.

inc_menu