Micro Magic zeilen in Uitgeest 22 februari 2005

Uitgeest 22 februari 2005


Met een leuke ploeg starten we de wedstrijden. Het was koud, bere-kout. Serie's van 3 wedstrijden en dan even doorwarmen trimmen koffie drinken was de bedoeling. Maar tijdens de derde wedstrijd stond het ijs op de schoten, dus van zeilen kwam niets.

Na de eerste drie wedstrijden, is er de rest van de dag met ronden van 2 wedstrijden gezeilt. Ondanks de kou een mooie zeildag. ABS geluiden in overvloed maar dat kwam door de koudevingers.

Micro Magic zeilen in Uitgeest 22 januari 2006

Uitgeest 22 januari 2006


Enjoy sailing wedstrijd in Uitgeest.
Vrijdag 20 januari 20.00 uur de laatste veranderingen op de website gezet.

38 inschrijvers
waarvan 20 in de A-poule en 18 in de B-poule.

De batterijen van de GAP staan op de lader. De romp goed in de bootwas gezet en flink uitgepoetst, kort om de GAP is er klaar voor.
Zaterdag nog even de boeien na lopen, 2 nieuwe boeien er bij gemaakt om een aparte smalle finish te kunnen maken.
Op zondag gaat de wekker om 8.00 uur, Gina maakt even een broodje en koffie en om 10 voor 9 zit ik in de auto richting Uitgeest.
Als ik omstreeks 9.30 uur bij Vrolijk aankom is staat Eric zijn auto er al, in de winkel is nog alles donker. 't is koud , bere koud
ik trek mijn nieuwe pak aan en vindt Eric op de steiger aan het meer, er staat een koude oosten wind.
We besluiten een baan in de havenkom te leggen dan staan de zeilers wat in de luwte. Als de baan er in ligt heb ik het zweet op de rug. ( als je aktief bezig bent is het pak TE warm.)
Als de eerste zeilers proef varen zijn ze niet echt entiousiast er zit geen kruisrak in de baan. In de winkel van Vrolijk wordt het inmiddels aardig druk van de deelnemers.

Johan Trompen biedt aan om de baan toch in het meer te leggen.
Na de pallave start even over 11.00 uur de B poule. Op de steiger een hoop commentaar waar is de bovenboei?, je moest goed kijken maar hij lag er wel een klein vlaggetje. Even met je ogen knipperen en weg was de boei.
Na het eerste rondje van de B poule haal ik de "GAP" uit het water en vervang de "vlagboeien" van Johan voor een wat beter zichtbare boeien in het woelige water. Jammer 2x DNS aan mijn broek maar 't is niet anders.
De baan ligt goed en de voorspelde variabele windrichting blijft weg. De rest van de dag wordt het programma gedraaid zodat we omstreeks 15.30 uur per poule 10 wedstrijden hebben gevaren.

Als ik tijdens de laatste race van de A-poule sta te kijken wordt me duidelijk wat een "

indring-start"

is een deel van de zeilers hang vlak voor het aftellen aan de verkeerde kant van de startlijn bij de onderboei. Als het startsein valt draaien ze om de onderboei heen door de startlijn? O moet dat zo ? Ik haal de boeien er uit en inmiddels heeft Eric de uitslagen in de computer en de uitslag is bekent. Na de prijs uitreiking wordt de dag afgesloten en gaat iedereen weer huiswaarts.

De enjoy sailing dag in Uitgeest zit er op.
Dit keer géén foto,s daar was het te koud voor hé Hidde.

image one Alle deelnemers,
Len en Caroline Vrolijk
bedankt en tot de volgende keer in

UITGEEST.


26 februari 2006 telt NIET mee voor de Enjoy sailing competitie
26 maart 2006 de laatste Enjoy sailing wedstrijd in Uitgeest. Bert

inc_menu