Radiografische vaardag ** Nachtzeilen ** mm-zeilen in van ZUKS DUS

Op deze pagina info over:

Radiografische vaardag ** nachtzeilen in Nieuwe-Niedorp ** mm-zeilen in van ZUKS DUSOp Zondag 18 oktober 2009 werd bij de "Rijd" in Nieuwe Niedorp een

RADIOGRAFISCHE VAARDAG

gehouden.

Op het water, verschillende model zeilboten o.a. originele Friese skûtsjes, Lasers ,Tri-maran, Saphir en de Micromagic. In de "serre" van restaurant de Rijd presenteerden modelbouwverenigingen veel verschillende modelen . Trots vertelden de modelbouwers over de model schepen waar aan ze tijdens het bouwen veel plezier beleven.
Ook Rudi van het micromagic steunpunt uit Joure was van de partij. Compleet met rijdende winkel en zijn demo vloot. Waardoor bezoekers even kon proeven aan het radiografisch varen.

Aan deze dag werkten mee:

Nachtzeilen in Nieuwe-Niedorp.

image one

"NACHTZEILEN" bij de RIJD in Nieuwe-NiedorpOp zaterdag 12 maart willen wij opnieuw proberen om een 'nachtzeilwedstrijd' te organiseren voor de vaste Micro Magic zeilers uit Uitgeest en Nieuwe-Niedorp.
Een eerdere poging om in het donker c.q. de duisternis de strijd met elkaar aan te binden mislukte door spelbreker Koning Winter.
Inmiddels is het wedstrijdwater gelukkig weer vloeibaar. Tijdens de viering van 5 jaar MM zeilen in De Rijd hebben we al een klein voorproefje gehad van enkele feestelijk verlichte MM's.
We nodigen alle deelnemers opnieuw uit om zo creatief mogelijk de eigen boot te verlichten. De 'nachtzeilwedstrijd' wordt gehouden in Nieuwe Niedorp, in principe in de directe nabijheid van restaurant De Rijd.

image one
De eerste start is om 19.00 uur.
Afhankelijk van de wind/ weersomstandigheden zeilen we maximaal 8 races.

WIND SPELBREKER BIJ NACHTZEILWEDSTRIJDDe wind was zaterdagavond de grote spelbreker tijdens de eerste nachtzeilwedstrijd voor radiografisch bestuurde Micro Magic zeilboten bij De Rijd in Nieuwe Niedorp. Vlak voor de start van de eerste race viel die totaal weg en liet zich ook niet meer zien. Ondanks dat werd een wedstrijd gevaren. De 7-jarige Dwight Donkersloot uit 't Veld wist als snelste naar de eerste boei te dobberen, maar had vervolgens wat moeite om het merkteken te ronden. Eric van Staten wist het jonge zeiltalent te passeren en stond de koppositie niet meer af. Nadat alle boten de finishlijn waren gepasseerd werd nog even gewacht op wind, maar al snel besloten om de overige races te staken. Dit tot teleurstelling van de tientallen toeschouwers die vanaf de waterkant zichtbaar genoten van het prachtige schouwspel. De prijs voor de mooist verlichte boot werd gewonnen door Peter Molenaar, lid van het Uitgeester Micro Magic zeilteam.
Verslag: Eric van Staten
lees verder.
Door de aandacht van de regionale kranten was er veel belangstelling bij dit nachtzeilen in Nieuwe-Niedorp.

meer info op:

In de Media

mm-zeilen in van ZUKS DUS (rtvnh)

Het televisie programma van RTV-Noord-Holland

Van Zuks dusMaakte op 25 oktober 2005 televisie opname tijdens een
Micro magic winter-competitie wedstrijd in Uitgeest.
Hier een impressie van het zeilen met de micromagic en de zeilers van het eerste uur aan de waterkant.

Met dank aan: RTVNH


inc_menu